Radyo Zımbırtı Yayınları Başlıyor - 19 Mart 2012

Radyo Zımbırtı

Radyo Zımbırtı, uzun süren sessizliğinin ardından 19 Mart 2012 günü, düzenli yayınlarına başlıyor. Yayın akışı içeriklerine  radyozimbirti.org adresine girip, Yayın Akışı ve İçerikleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Bendeniz Doruk'ta perşembe akşamları, saat 22.00'da Bir Alana İkinci Bedava adlı programımla canlı yayında olacağım. Yine konuşacağız. Sohbet edeceğiz. Paylaşacağız. Dertleşiriz de. 

Çok bir şey yapamasak da Radyo Zımbırtı adına bu ismi 2 senedir var etmesini bildik. Yani kapatıp gitmedik. Çünkü hep umut doluyuz. Yapabileceğimize inanıyoruz. Var edebileceğimize. Çoğalmayı planlarken çoğu zaman, azaldık. Bir blog adresi ve ücretsiz radyo programı ile başlamıştık, eğlencesine. Sonra bir şey üretebilir miyiz diye sorduk. Bunun için yola çıktık. Sitemizi hazırladık, yeni program kurduk. İçerikler belirledik. Toplantılar yaptık. Güzel insanlarla tanıştık. Elimizde tutulacak bir şey vardı ve onu bırakmamak için uğraştık. Bu Zımbırtı'nın bilmem kaçıncı kez yayınlar başlıyor yazısı belki de. Bunlar gibi daha niceleri de olacaktır. 

İsteğimiz şuydu. Yeni insanlar tanımak, kaynaşmak, beraber üretmek, bunları paylaşmak. Hepsi bu. Bir kuruş dahi kazanmadan -ki böyle bir amacımız olmadı- cebimizden harcadık. Harcamaya devam ediyoruz. Çünkü tutulacak bir şeyimiz olsun istiyoruz. Tutuyoruz da onu. 

Zımbırtı en nihayetinde sorunlarından arındı. Belki uğraşan, yayın yapan kişilerin sayısı da azaldı ama elden ne gelir ki. Belki de hatamız budur. Ama Radyo Zımbırtı sitede de yazdığı gibi yayın yapma isteğinizi ve çalışmanızı radyozimbirti@gmail.com adresinden, aynı zamanda internet üzerindeki çeşitli sosyal ağlardan bize iletebilirsiniz, diyor. Demeye de devam edecek. Yazmak isteyen yazsın. Konuşmak isteyen konuşsun. Evet, çoğunuzun blogları var. Çok da takipçi alıyorsunuz ama burası bizim için başka. Burada ortak, beraber bir şeyler üretme çabasındayız. Biz bizeyiz.

19 Mart'tan sonra Radyo Zımbırtı'nın programında; Her kıtadan müziklerin olduğu, Travellin’ Around the World bölümü, Jazz severler için Jazz'ın Z Hali bölümü ve Suzan arkadaşımızın CineJazz programı, Klasik müzikler, Soundtrack parçaların çaldığı, Zoundtrackz bölümü, dinleyenlerin de beğendiği şarkıları gönderdiği, bir nevi kendi istek programını hazırladığı Dinleyiciden gelen parçalar bölümü ile yayında olacak. Bunların dışında canlı yayınlarımız ile paylaşmaya çalışacağız.

Son olarak Zımbırtı'nın sitesinde de bulunan, kendisini bir nebze de olsa tanımladığı o yazıyı tekrar paylaşıyorum:

Zımbırtı bir kurumdan ziyade iktidarın/iktidarcıkların her türlü popülist ve elit, ırkçı, ve faşist, ve milliyetçi, kapitalist ve onun yeni sürümü liberal, cinsiyetçi, militarist ve bunların işbirlikçileri olan diğer söylemlerinden uzakta; çirkin, kulak tırmalayan sözlerin özgürce ifade edilebildiği, herkesin her an kah yayın yaparak kah başka biçimlerde dahil olabildiği ve en nihayetinde diyalogu ve üretmeyi arzulayan bir iletişim alanıdır. Bu alan radyo yayınları üzerine kuruludur. Ancak, yayınların yanı sıra web sitesi ve diğer platformlarda çeşitli paylaşımları da hedeflemektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi bütün bu yayın ve paylaşımların diyalogu ve üretimi arz edebilmesi adına herkesin yayın yaparak ve/veya yazı, fotoğraf, resim, müzik vb. çalışmalarını paylaşarak bu sürece katılmasını istiyoruz.

Yorumlar