Radyo Zımbırtı - Toplantı Duyurusu


Zımbırtılar,

Geçtiğimiz yıl nisan ayında hevesle başladığımız ancak neyi nasıl ve niye yapacağımız konusunda bir fikrimizin olmayışı nedeniyle takriben iki ay sonra sonlandırmak mecburiyetinde kaldığımız yayınlarımıza kaldığımız yerden devam etmeyi düşünüyoruz. Bu sürece öncelikle Radyo Zımbırtı’nın ne olduğu üzerine tartışarak başlamak uygun olacak. Geçen yılki deneyimimizin gelişigüzel ve anlık eğlenceden öteye geçemeyen yapısı hem yayın yapan hem de yayınları takip eden arkadaşların radyoya olan ilgilerinin zamanla yok olmasına sebep oldu. İşte bu yüzden kimlik(!), yeni bir başlangıç ve süreğenliği tartışacağımız bu toplantıda bize katılmanızı diliyoruz…

Daha çok katılım için toplantı tarihini kesinleştirmedik. Önümüzdeki cuma ve pazar günleri (7-9 Ocak) arasında olmasını planlıyoruz. Sınav haftalarının yaklaştığının farkındayız ama bir an önce bu toplantıyı yapmayı arzuluyoruz. Şimdilik, kesin bir tarih vermek adına 8 Ocak uygundur. Toplantı yeri ve saatini de en kısa zamanda duyuracağız. Doğrusu, gün ve saat gelen isteklere göre belirlenecek.

Son olarak, her ne kadar toplantıda temel olarak bunu tartışacak olsak da, Zımbırtı’nın ne olduğuna, daha doğrusu bizim bu yöndeki arzuladığımız şeye dair birkaç söz:

Radyo Zımbırtı bir kurumdan ziyade çirkin, kulak tırmalayan sözlerin özgürce ifade edilebildiği, orada olanın herhangi bir sansüre maruz kalmadan konuşabildiği, herkesin her an kah yayın yaparak kah başka biçemlerde dahil olabildiği ve en nihayetinde diyalogu ve üretmeyi arzulayan bir iletişim alanıdır.

Zımbırtı


Not: Zımbırtının anlamı için bkz. http://tdkterim.gov.tr/bts/

Yorumlar